Minaceddin Minarecioğlu
12 Şubat 1959’da Kastamonu’nun Tosya ilçesinde doğdu. İstanbul Atatürk Eğt. Ens. İngilizce Bölümünden 1980 yılında mezun oldu, sonra lisans tamamladı. Isparta, Çankırı Anadolu lisesi ve Ankara Yenimahalle Gazi Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı. İngilizce öğretmeni olarak Oxford, Banbury (İngiltere 1986), Royal Danish School of Educational studies (Danimarka 1990), Fulbright (İstanbul 1985) programlarına katıldı ve sertifika aldı. Hacettepe Üniversitesi’nde (Ankara 1989) düzenlenen eğitim programında İngilizce dönem birincisi oldu. Ortaokullar için İngilizce ders kitapları yazdı ve bu kitaplar M.E.B. onayı ile okullarda ders kitabı olarak okutuldu.
Orijinal metinlerinden tercüme ettiği öyküleri topladığı “İngiliz ve Amerikan Edebiyatından Seçme Öyküler” isimli basım aşamasında bir kitabı bulunmaktadır. 1982 yılından itibaren çeşitli dergilerde Türk Musıkisi konusunda makaleleri yayınlandı. Bunlardan bazıları T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Yahya Kemal Beyatlı Bibliyografyasına alındı, bir kısmı da çeşitli akademik araştırmalarda yer aldı.
Küçükken bağlama çalarak başlayan musıki ve tanbur sevgisi, Tanburi Cemil Bey, ve İzzeddin Ökte’nin icra kayıtlarını ve sololarını, Ruşen Ferit Kam yönetimindeki klasik koronun programlarını dinleyerek gelişti. 1976 yılında bir tanbur alarak kendi kendine tanbur çalışmaya başladı. Tanburu kendi çabalarıyla öğrendi. Yükseköğrenim için bulunduğu İstanbul’da, Kadıköy Musıki Derneği’nde Melahat Pars’ın derslerine devam etti. Görevi gereği bulunduğu yerlerde Türk Müziği Dernek ve topluluklarının çalışmalarına katıldı. Şentürk Deveci ve Timuçin Çevikoğlu’nun topluluklarına ve derslerine devam etti. TRT Ankara Radyosu’nda Konuk Besteci ve konuşmacı olarak programlarda yer aldı.
Tanbur öğrenme ve geliştirme sürecinde karşılaştığı güçlükler, tanbur ile ilgili çalışmaları için teşvik edici oldu. Bu süreçte gerçekleşen araştırmalar, arşiv kayıtlarını dinleme, analiz etme çabaları çok önemli kazanımlar ve bakış açıları sağladı. Tanbur çalışmaları sırasında geliştirdiği, denediği ve uyguladığı teknikleri notaya aldı. Bu çalışmaların yanı sıra şarkılar, ilahiler ve saz eserleri besteledi. Bunlardan bir kısmı TRT repertuarına alındı ve yayınlandı. Halen tanbur ve beste çalışmalarına devam etmektedir.